World Port Centre Rotterdam

Een van de eerste kantoortorens op de Kop op Zuid is het World Port Center Rotterdam. De grootste gebruiker van het pand is het Havenbedrijf Rotterdam en daarnaast is o.a. Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond er gehuisvest. Savills beheert het pand.

Architectenbureau Mecanoo uit Delft heeft het interieur van de openbare ruimtes, de liftlobby en het terras opnieuw ontworpen. Bruinsma Natuurlijk heeft, in samenwerking met Visser Hoveniers uit Papendrecht, de opdracht gekregen om de binnen beplanting en beplantingen voor het terras te leveren.

Kleur

Voor de binnen beplanting was de wens om met planten kleur aan te brengen in het interieur. Voor het werken met bloeiende beplanting was de lichtsituatie echter niet geschikt. Er is gekozen om met planten te werken die diverse kleurschakeringen in het blad hebben, zoals geel in de Sansevieria Laurentii, bordeauxrood in de Philodendron en meerdere groentinten in de Howea, Ficus Lyrata en Epipremnum. De langzaam in elkaar overlopende kleuren zorgen voor een rustig beeld.

Variatie

Om het beeld van de beplanting gevarieerd te maken, is er gewerkt met afwisselend hoge en lage beplanting, als een golfbeweging die ook in het meubilair terug te zien is. De combinatie van planten met puntig versus rond leerachtig blad maakt het ontwerp spannender.

Plantmeubels

De meubels waarin de planten verwerk zijn, zijn op maat gemaakt. Belangrijk was om met de andere interieur leveranciers afstemming te hebben over de waterdichtheid van de plantenbakken, het lichteffect wat in de beplanting is gezet en de totale afwerking.

Eyecatcher

Boven de receptie is een groene eyecatcher plantenbak gemaakt met grote Strelizia Nicolai beplantingen die een mooi lijnenspel laten zien.

In de liftlobby’s is gekozen voor de lichtgewicht naturel betonlook Grigio bak. Deze robuuste plantenbak is voorzien van artificiële beplanting.