Van wand naar plantenwand met verticale beplanting

Van kale wand naar plantenwand met verticale beplanting

Je ziet ze steeds meer; verticale plantenwanden. Niet alleen in openbare ruimtes zoals gemeentehuizen, bibliotheken, ziekenhuizen en musea, maar ook in kantoren, bedrijfsruimtes en huizen. De keuze voor verticaal groen is eigenlijk een hele logische keuze.

Verticale plantenwanden hebben veel voordelen.

Natuurlijk is het prachtig om naar te kijken maar het geeft ook voordelen voor de gezondheid van de bezoeker, medewerker of bewoner. Verticale beplanting werkt stress verlagend en heeft een geluiddempende werking.

Een verticale plantenwand neemt ook CO2 op en zuivert de lucht. Voor medewerkers die de gehele dag binnen werken is dit een belangrijk voordeel. Het geeft rust en energie. Er zijn zelfs onderzoeken die aangeven dat verticale plantenwanden bijdragen aan het terugdringen van het ziekteverzuim. Daarnaast zorgt het verticaal groen voor een aangename luchtvochtigheid in de ruimte binnen en dat verkleint de kans op droge ogen, hoofdpijn en afnemende concentratie. Dit alles maakt dat verticale beplanting enorm wint aan populariteit.

Verticale beplanting van kunstplanten

Ook verticale plantenwanden van kunstbeplanting zijn steeds populairder aan het worden. Natuurlijk is het allergrootste voordeel van kunstplanten dat deze geen verzorging nodig hebben. Door de toenemende vraag naar verticale planten wanden van kunstplanten is de keuze aan mooie kunstplanten alleen maar toegenomen.

Met kunstplanten is net even iets meer mogelijk omdat kunstplanten geen licht nodig hebben om mooi te blijven. Dus juist in donkere ruimten en in ruimten zonder ramen wordt vaak gekozen voor verticaal groen van kunstplanten. Vanzelfsprekend behoeven kunstplanten geen onderhoud. Wel moeten deze planten af en toe ontdaan worden van stof.

verticale plantenwanden

De voordelen:
 
  • Verticale plantenwanden zijn rustgevend
  • Verticale beplanting werkt geluidsdempend
  • Verticaal groen neemt CO2 op uit de lucht
  • Verticale beplanting zorgt voor een aangename luchtvochtigheid
Bezoek ons
Wij ontvangen jou graag in ons Green Creations Centre
visite
Wij komen graag
bij jou langs
contact
Je kan ons altijd
bellen of mailen
brochure
Download een van
onze brochures