Van onderhoudsman tot relatiemanager

Een goed team is goud waard, wordt vaak gezegd. En dat is ook zo! Daarom vinden we het leuk om jou nader kennis te laten maken met onze teamleden. Dit is Richard Bakker, nu 24 jaar werkzaam bij Bruinsma Natuurlijk. Begonnen als onderhoudsmedewerker in de regio ‘de kop van Noord-Holland’. Nu in de functie van relatiemanager en kwaliteitsmedewerker.

Richard, had jij altijd al de ambitie om de verkoop in te gaan toen je voor Bruinsma ging werken?

“Nee, toen ik bij Bruinsma kwam werken was verkoop niet mijn eerste ambitie. Mijn interesse ging vooral uit naar de vaktechnische kant in de projecten. Er zorg voor dragen dat de beplanting er altijd verzorgd uitzag en een intensief contact met de klant, dit was en is mijn ambitie! En juist hierdoor kwamen mijn huidige werkzaamheden eigenlijk vanzelf boven drijven.”

Wat maakt voor jou het contact met klanten in jouw functie van relatiemanager het leukst?

“Wat voor mij het contact met de klant nú zo leuk maakt, is dat ik zelf in het verleden voor het onderhoud bij die klanten kwam. Door de betrokkenheid (menselijkheid bij de klant) ontstaat er een goede relatie, waar soms zelfs privécontact uit voortkomt. Door helder en duidelijk te zijn en je afspraken na te komen, ontstaat er een goede relatie, waardoor er een stevige basis is voor zaken doen.”

Wat houdt jouw werk als kwaliteitsmedewerker in?

“Als kwaliteitsmedewerker houd ik mij bezig met de kwaliteit van de uitvoering van het onderhoud aan de planten. Hiervoor bezoek ik steekproefsgewijs onze klanten. Ik bespreek met de contactpersoon of alles naar tevredenheid gaat ten aanzien van de planten. Ik vraag ook of er nog verdere wensen zijn. Vervolgens maak ik een rondje langs de beplanting om te kijken of het onderhoud uitgevoerd wordt zoals wij dat bij Bruinsma graag zien. De resultaten bespreek ik met de vaste onderhoudsmedewerker.”

Waarom denk jij dat veel medewerkers van Bruinsma zo lang voor het bedrijf willen werken?

“Het is in mijn ogen logisch dat medewerkers lang bij Bruinsma blijven werken. Of je komt binnen 1 tot 1,5 jaar op een punt dat het niet het juiste werk (gevoel) is óf je blijft. Het is een prachtig bedrijf waar we met een heel hecht team werken, je werkt met mooie producten, je komt op veel projecten, waar we door de lange relaties vaak kind aan huis zijn. Daar krijg je geen genoeg van, toch!?”


Richard
Neem contact op met Richard
contact
U kunt ons altijd
bellen of mailen