Van onderhoudsman tot planner

Een goed team is goud waard, wordt vaak gezegd. En dat is ook zo! Daarom vinden we het leuk om jou nader kennis te laten maken met onze teamleden. Dit is Martin Plasmeijer, sinds 2001 werkzaam voor Bruinsma Natuurlijk. Begonnen als onderhoudsmedewerker in de regio Amsterdam, nu als planner en sinds kort heeft hij ook de inkoop interieurbeplanting als verantwoordelijkheid.

Wat doe je zoals als planner, Martin?

“Mijn taken als planner zijn heel divers. Ik zorg ervoor dat de servicebonnen in de agenda’s staan van het afleverteam en van de onderhoudsmedewerkers via een digitaal systeem.

Er wordt gewerkt met een maandplanning voor het onderhoud. Mijn taak is ervoor te zorgen dat elke maand de klanten op ongeveer dezelfde datum bezocht worden. Het digitale systeem was voor mij in het begin wel wennen, maar dat bevalt nu goed. Verder zorg ik ervoor dat de plantenbakken klaar staan die afgeleverd moeten worden.

Hier stuur ik de kasmedewerkers op aan. Tussendoor heb ik veel overleg met de onderhoudsmedewerkers en kasmedewerkers. Dit is noodzakelijk om een juiste planning te kunnen maken. Het is iedere keer een uitdaging om de planning rond te krijgen, omdat we soms met onvoorziene situaties te maken hebben of met extra vragen van de klanten. Ik denk graag in oplossingen en daarom past deze functie ook goed bij mij. De route plannen voor de onderhoudsmedewerkers behoort ook tot mijn taken en dit is gezien de locaties en files elke dag een puzzel. Het is een functie waarbij je efficiënt moet werken en vooral vooruit kunnen denken.”

Hoe bevalt het om nu ook de inkoop erbij te doen?

“Sinds kort doe ik ook de inkoop en dat bevalt goed. De lijnen zijn hierdoor korter geworden. Bij inkoop kan ik gelijk zien wat er op voorraad is of wat een langere levertijd heeft. De planning kan ik hierdoor sneller afstemmen met de klanten. Ik zoek uit waar ik de mooiste planten tegen de beste prijs vandaan kan halen. We maken gebruik van meerdere leveranciers voor de planten en de bakken. De diverse contacten maakt de inkoop nog leuker. Voor mezelf weet ik dat er nog veel meer uit de inkoop te halen is. Ik zie het dan ook als een nieuwe uitdaging en dat ga ik nooit uit de weg."

Wat vind jij het leukste aan jouw werk?

“Wat ik het leukste vind aan mijn werk is eigenlijk alles, je zit in het groen tussen diverse plantenbakken van klein tot groot van Plantenwanden tot moswanden. Elke dag is een nieuwe dag met weer andere vraagstukken. De dagelijkse communicatie met alle collega’s is erg fijn. Erg mooi vind ik wel om, iets wat soms niet haalbaar lijkt, door een overvolle planning toch voor elkaar te krijgen. Door te puzzelen en met de inzet van collega’s uiteindelijk de opdracht te voltooien. Geweldig toch? Dat geeft je weer een kick en een tevreden klant en daar draait het uiteindelijk om.”

Wat is jouw kracht om overzicht te houden in hele drukke tijden?

“Mijn kracht in het overzicht houden in drukke tijden, is om veel op de werkvloer tussen de mensen aanwezig te zijn en hier en daar ook letterlijk te helpen waar nodig. Dan weet je goed wat er speelt. Zo houd je het team scherp en daar hebben ikzelf en Bruinsma Natuurlijk profijt van. Als het werk gaat opstapelen ga je achter de feiten aanlopen en daarom is blijven vooruit kijken heel belangrijk. Vooral zelf positief blijven is belangrijk want dan kun je samen met je collega’s meer bereiken. We zijn een team en doen het met zijn allen."


Martin
We zijn een team en doen het met zijn allen.
contact
U kunt ons altijd
bellen of mailen