SportCity

Wensen van de klant

Sportcity voorziet met veel sportlocaties in Nederland in de behoefte van mensen om lekker sportief bezig te zijn. Zij zijn van mening dat niet alleen sporten bijdraagt aan het welzijn van mensen, maar ook de manier waarop een omgeving ingericht is, hier invloed op heeft. Zo hebben zij ervoor gekozen om planten toe te passen in de sportscholen. Zicht op natuur verminderd o.a. stress gevoelens.

Aanpak

Op basis van visualisaties van het interieur van de sportlocaties zijn een aantal beplantingsconcepten opgesteld. Per locatie wordt binnen het concept een keuze gemaakt uit de producten die passen bij. Er wordt veelal gebruik gemaakt van plantenbakken in rustige natuurlijke kleuren, zoals terracotta en betonlook. De plantenbakken worden soms in rijen geplaats om een afscheiding te maken tussen verschillende sportdisciplines. Een andere keer zijn het groepen plantenbakken in variërende maten om sfeer te creëren. Voor de body en mind zalen wordt vooral gebruik gemaakt van ronde plantenbakken die tegen de wand kunnen hangen met hangplanten. Zo vraagt het groen geen vloeroppervlakte en kan deze helemaal gebruikt worden voor de oefeningen.

Er is gekozen voor kunstbeplanting om het onderhoudsvriendelijk te houden en om niet afhankelijk te zijn van verschillende lichtsituaties.