Levende Plantenwanden

Een plantenwand in het kantoor of thuis is visueel aantrekkelijk. Het brengt de natuur binnen in de omgeving en natuur verhoogt het welzijn en de productiviteit. Planten verminderen stress en verbeteren het algemeen welzijn, verhogen de tevredenheid en de gezondheid.; Het creëren van een plantenwand stimuleert ook de creativiteit en draagt bij aan het gevoel van verbondenheid met de natuur, bekend als 'biophilia'.

Bruinsma Natuurlijk houdt bij het ontwerpen van een plantenwand voor bijvoorbeeld een bedrijfsentree of ontspanningsruimte, rekening met specifieke behoeften en omstandigheden van de locatie. Ook kunnen we bij het ontwerp desgewenst de merkidentiteit versterken, dit geeft een positieve indruk aan bezoekers maar zeker ook aan de medewerkers.

Een gezonde werkomgeving

Een ander voordeel is dat planten lucht zuiveren en zuurstof leveren. Tevens zorgt het blad van de planten en het substraat waar de planten in groeien voor het doorbreken van geluidsgolven, waardoor de plantenwand een geluid reducerende werking heeft.;Kortom, wil je een eyecatcher die ook zorgt voor een gezonde werkomgeving, dan is een planten muur een mooie oplossing!

Plantenwand systemen

Er zijn veel soorten plantenwanden en het maken van een weloverwogen keuze hierin is van belang. Je wilt dat de planten fris en gezond blijven voor een representatieve uitstraling. Bruinsma heeft na tientallen jaren experimenteren met diverse soorten plantenmuur haar eigen plantenwand de Green Screen ontwikkeld, waarvan de kwaliteit in veel projecten inmiddels bewezen is. Het is een modulair op te bouwen systeem, zodat maatwerk geleverd kan worden. Het is niet storingsgevoelig, het systeem is volledig recyclebaar, dus duurzaam. Door hier een onderhoudscontract bij af te sluiten heeft de eindgebruiker zelf geen omkijken naar de planten muur en hoeft er alleen maar van te genieten.

Scheidingswand met planten

Een scheidingswand met planten geeft veel voordelen. Het heeft een positief effect op de gezondheid, het geeft meer privacy en het heeft een positief effect op de akoestiek. Dit maakt dat de scheidingswand van planten een goede optie is in een grote kantoorruimte of horeca ruimte, maar ook in huis. Natuurlijk is de scheidingswand met planten ook heel decoratief en kan deze wand op heel veel manieren worden toegepast. De wanden worden beplant met de meest geschikte planten en als in de ruimte de akoestiek aanzienlijk verbeterd moet worden dan kiezen we bij voorkeur voor een zogenaamd ’dichtsysteem’.

Plantenwand kantoor

Met een plantenwand in het kantoor voelt binnen zijn als buiten. Alle voordelen van buiten worden binnen ervaren. Planten zijn in staat schadelijke stoffen op te nemen en af te breken. Een mens ademt zuurstof in en ademt koolstofdioxide uit. Planten nemen koolstofdioxide op en produceren zuurstof. Dankzij een plantenwand op kantoor wordt langdurig binnen zijn prettiger. Daarbij is de plantenwand geluiddempend. Medewerkers die in een groene ruimte werken ervaren minder stress, zijn minder vaak ziek en zijn productiever.

plantenwand kantoor

Plantenwand woonkamer

Met een plantenwand in je woonkamer maak je van een ‘saaie’ witte muur een levendige verticale tuin in huis; een muur bedekt met planten in verschillende soorten en maten. Met een plantenwand in de woonkamer maak je efficiënt gebruik van de hoogte van de kamer en offer je geen vierkante meters op voor groen in huis. ‘Verticaal tuinieren’ in huis is een enorme trend. Steeds vaker wordt een ‘gewone’ muur een wand vol met natuurschoon. Met een plantenwand creëer je diepte en variatie. Het geeft een frisse en natuurlijke uitstraling aan je interieur en het is ideaal voor kleine ruimtes.

Een plantenwand in de woonkamer is een ware trend maar je kan met een plantenwand ook prima de keuken of de hal opfleuren. Of misschien wel nog leuker; de badkamer.

Ten slotte zorgen al die planten voor extra zuurstof binnen en dat is goed voor je concentratie en gezondheid.

 • Welke planten voor Plantenwand?

  Geschikt voor je plantenwand zijn bijvoorbeeld: Asplenium parvati, Asplenuim nidus, Epipremnum aureum, Monstera deliciosa, Philodendron Scandens, Aglaonema, Philodendron Brasil, Philodendron imprial red of green
 • Welke planten zijn goed voor de woonkamer?

  Zowel op kantoor als in de woonkamer is het fijn als de plantenwand helpt om de lucht te zuiveren. De meest luchtzuiverende planten zijn: De Goudpalm Areca, Rhapis excelsa, Nephrolepis varen, Ficus Elastica Abidjan, Robusta, Spathiphyllum, Anthurium Jungle King, Sansevieria, Dracaena (diverse soorten) en de Hedera Helix klimop.
 • Hoe werkt een plantenwand?

  Plantenwanden zijn een innovatieve en duurzame toevoeging. Dankzij de modulaire opbouw is het ontwerp bijna altijd flexibel. De integratie van het watergeef systeem draagt bij aan efficient onderhoud. Plantenwanden werken vaak met hydrocultuur, dus de planten groeien zonder aarde. Water en andere voedingstoffen worden direct aan de wortels geleverd. De afgifte van water is gecontroleerd en dat vermindert weer de verspilling en draagt bij aan een nog betere duurzaamhed.
 • Wat kost een plantenwand?

  De kosten van een planten wand zijn afhankelijk van het formaat, het gekozen systeem en het soort planten.
 • Wat zijn de voordelen van levende plantenwanden?

  De voordelen zijn: Extra zuurstof, geluiddempend, sfeer verhogend.

Uitstraling plantenwand

Heb je interesse in een plantenwand kantoor of scheidingswand met planten? Dan kun je kiezen voor uitbundig groeiende planten die veel dieptewerking geven. Mag het wat ingetogener, dan kies je voor rustige groeiers die mooi in elkaar over lopen. Voor wat meer spanning in het ontwerp, kan er een vleksgewijs of golvend plantpatroon gemaakt worden. Alles is maatwerk, dus laat gerust weten welke uitstraling je wenst en wij helpen jou bij het maken van een ontwerp.

Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen voor een plantenmuur? Neem dan contact op met Eva Legez