Levende Plantenwanden

Zoek jij een echte eyecatcher voor bijvoorbeeld een bedrijfsentree, een presentatie- of ontspanningsruimte? Met een plantenwand kun je een indrukwekkende sfeer creëren. Naast dat het aantrekkelijk is om naar te kijken, levert een ‘verticale tuin’ nog veel meer voordelen. Mensen voelen zich meer op hun gemak in een omgeving waar de natuur rijkelijk aanwezig is, oftewel een plantenmuur werkt stress verlagend. Aangezien stress kan leiden tot ziekteverzuim, is het reduceren van stress belangrijk voor de productiviteit en het gevoel van welzijn van mensen.

Een gezonde werkomgeving

Een ander voordeel is dat planten lucht zuiveren en zuurstof leveren. Tevens zorgt het blad van de planten en het substraat waar de planten in groeien voor het doorbreken van geluidsgolven, waardoor de plantenwand een geluid reducerende werking heeft. Kortom, wil je een eyecatcher die ook zorgt voor een gezonde werkomgeving, dan is een planten muur een mooie oplossing!

Plantenwand systemen

Er zijn veel soorten plantenwanden en het maken van een weloverwogen keuze hierin is van belang. Je wilt dat de planten fris en gezond blijven voor een representatieve uitstraling. Bruinsma heeft na tientallen jaren experimenteren met diverse soorten plantenmuur haar eigen plantenwand de Green Screen ontwikkeld, waarvan de kwaliteit in veel projecten inmiddels bewezen is. Het is een modulair op te bouwen systeem, zodat maatwerk geleverd kan worden. Het is niet storingsgevoelig, het systeem is volledig recyclebaar, dus duurzaam. Door hier een onderhoudscontract bij af te sluiten heeft de eindgebruiker zelf geen omkijken naar de planten muur en hoeft er alleen maar van te genieten.

Uitstraling plantenwand

Ga jij voor een plantenwand kantoor of scheidingswand met planten? Dan kun je kiezen voor uitbundig groeiende planten die veel dieptewerking geven. Mag het wat ingetogener, dan kies je voor rustige groeiers die mooi in elkaar over lopen. Voor wat meer spanning in het ontwerp, kan er een vleksgewijs of golvend plantpatroon gemaakt worden. Alles is maatwerk, dus laat gerust weten welke uitstraling je wenst en wij helpen jou bij het maken van een ontwerp.

Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen voor een plantenmuur? Neem dan contact op met Eva Legez