8 fraaie plantenbakken voor op het terras

Plantenbak 1
Plantenbak 2
Restaurant
Bloempotten

Dit voorjaar hebben we al flink mogen genieten van zonnige dagen. En als straks de bedrijfs- en horeca terrassen weer open gaan, zal een ontspannen sfeer meer dan ooit welkom zijn. Natuurelementen, zoals planten, brengen rust in het hoofd van de mens, dus hoe groener het terras hoe aantrekkelijker het vaak gevonden wordt.

Ook zijn terras plantenbakken natuurlijk heel geschikt om de 1,5 meter afstand tussen tafels te creëren. We hebben acht fraaie plantenbakken voor je op een rij gezet, waarmee je tafels van elkaar kunt scheiden of een terrasafzetting kunt maken. Kies hierbij een makkelijk te onderhouden, wisselende of onderhoudsvrije terras beplanting en het ideale plaatje is compleet.

Mooie en betaalbare plantenbakken voor op het terras

Elho heeft een groot assortiment kunststof potten voor binnen en buiten, die duurzaam worden geproduceerd met behulp van 100% schone windenergie. Het is een licht gewicht plantenbak die makkelijk verplaatsbaar is.

Capi maakt bijzondere design potten in vele kleuren en modellen. De Capi Lux Stripes is een textuur binnen de Lux collectie. Deze handgemaakte bloempot heeft een bijzondere textuur die we ‘Stripes’ noemen. Met deze verticaal gestreepte textuur zorgen deze bloempotten voor een speels effect op jouw terras.

Duurzame en strak vormgegeven terras plantenbakken

Fleur Ami biedt een aantal unieke plantenbakken en vazen met een exclusief design. Deze luxe plantenbakken vormen een stijlvol accent in elke ruimte. Deze handgemaakte plantenbak is gemaakt van teakhout en een kwalitatief hoogwaardig frame van geborsteld roestvrijstaal. De plantenbak is voorzien van een verhoogde bodem en verkrijgbaar met een inzethoes om het beplanten of wisselen van planten makkelijker te maken.

Kleurrijke terras plantenbakken op maat

De plantenbakken van Adezz worden op maat gemaakt. Het aluminium kan in veel kleuren gespoten worden. Het kunnen spelen met de kleuren en de strakke vormgeving maakt deze plantenbakken aantrekkelijk en multifunctioneel.

Een lust voor het oog

Atelier Vierkant heeft fabrieken in België. Daar worden grote keramische potten gemaakt in uiteenlopende vormen, maten en kleuren. Vaak vormen ze de entree van luxe woningen, grote stedelijke hotels, tuinen van strandresorts en de toegangshallen en atriums van openbare ruimtes. De potten onderscheiden zich door hun bijzondere vormen, aardse tactiliteit, organische structuren en opmerkelijke kleurtonen. Daarmee krijgen de potten een extra dimensie en worden het architecturale elementen en kunstsculpturen.

Robuust onverwoestbaar

Polymeerbeton is een gegoten composietsteen en is door de sterkte van het materiaal ideaal voor het gebruik in openbare ruimtes. Het materiaal heeft een zeer hoge druk- en treksterkte en deze is vele male hoger dan van vezel versterkt beton. Het composiet is gemaakt van natuurlijke mineralen gemengd met bindmiddel die meer en meer recyclebaar worden. De plantenbakken zijn niet onderhevig aan slijtage. Tevens zijn de bakken 100% waterdicht dus uitermate vorstbestendig en door de dichte structuur zal het materiaal geen vuil opnemen (een goede regenbui zal het materiaal reinigen).

Verzinkte plantenbak met poten van 90mm

Eerst wordt het staal ontvet en vervolgens gebeitst (om alle oppervlakte onzuiverheden te verwijderen). Het ontvetten geschiedt over het algemeen met een hete alkalische oplossing. Tijdens het verzinkproces wordt ervoor gezorgd dat er een legering ontstaat tussen staal of ijzer en zink, met daaromheen vaak nog een laagje puur zink. Het staal wordt ondergedompeld in gesmolten zink met een temperatuur van ± 450°C. Door de temperatuur ontstaat er een legering.

Cortenstaal

ook wel bekend als weervast staal, is een metaallegering bestaande uit ijzer

waaraan koper, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. Cortenstaal wordt bij blootstelling aan de buitenlucht bedekt met een beschermende roest laag. Deze natuurlijke vaste roest laag vormt de bescherming tegen verdere corrosie. Kenmerkend voor Cortenstaal is de bruinoranje roestkleur en de lange levensduur.

Terrasbeplanting

Bij een grote hoeveelheid beplanting op je terras is het aan te raden om een geautomatiseerd watergeefsysteem aan te laten leggen. Dit is op een terras van een restaurant alleen aan te raden als het terras jaarrond een vaste opstelling heeft qua beplanting. Ga je voor bloeiende beplanting, waarmee je ook voor veel kleur zou kunnen kiezen, dan is het aan te raden om een wisselbeplanting onder contract te nemen. Iedere twee tot drie maanden wordt de beplanting gewisseld voor een andere beplanting.

Hierdoor blijf je een fris ogende uitstraling van de beplanting houden en kun je ook in kleuren variëren. Het consequent water geven is hierbij nog wel van belang. Groene beplanting zonder bloemen is wat sterker en gaat langere tijd mee. Is de verzorging van terrasbeplanting voor jouw organisatie niet haalbaar, dan zou je ook kunnen overwegen om voor kunstbeplanting te kiezen. Met een mooie kwaliteit kunstbeplanting, kun je een perfect ogend resultaat neerzetten.

Wil je meer informatie over deze terras plantenbakken en beplantingen? Of wil je nog meer mogelijkheden weten? Kijk dan op www.bruinsmanatuurlijk.nl of bel naar Bruinsma Natuurlijk 0297 - 325709 voor een vrijblijvende offerte of afspraak.


Helga
Wil je weten wat de mogelijkheden voor jouw terras zijn met groen?
Wij denken graag met je mee om je te helpen met een oplossing die past bij jouw bedrijf. Neem contact met ons op. 
contact
U kunt ons altijd
bellen of mailen