• do, 08/27/2020 - 00:00

Wat een crisisplant!

Graag geven we jullie 3 onderhoudstips om planten op kantoor in de huidige situatie niet al te veel de dupe te laten worden. Helaas constateren wij toenemende verslechtering van planten in de afgelopen maanden. Het is wel zo gezellig dat als er straks weer meer mensen naar kantoor gaan, dat de planten er nog fris en fruitig bij staan.

  1. Zorg voor voldoende licht.

Omdat er weinig bezetting op de kantoren is, gaat ook het licht minder vaak aan. Of gaan de lamellen voor langere tijd dicht. Planten hebben genoeg licht nodig om te kunnen overleven. Zet toch regelmatig het licht op een lege afdeling een paar uur aan, of schuif de plantenbakken dichter naar het raam of naar een andere ruimte waar wel voldoende licht is. Lamellen open houden heeft zeker zin.

  1. Beperk sterke temperatuurschommelingen.

Als het straks weer kouder gaat worden en er zijn lege kantoorafdelingen, zet dan niet de verwarming helemaal uit. Tropische planten kunnen slecht tegen een omgevingstemperatuur onder de 15 graden Celsius. Zet daarom in het najaar en de winter ook geen planten buiten om ze even af te sproeien.

  1. Blijf planten onderhoud geven

In het najaar moet het dikke zomerblad gesnoeid worden bij vol begroeide planten. Er moet voldoende licht in de plant blijven vallen, anders gaat de plant van binnenuit blad verliezen en blijft er uiteindelijk weinig over. Lichtsnoei wordt dit genoemd.

Bekijk al het nieuws >