• ma, 09/28/2015 - 11:48

Verse of kunst bloemen op de balie?

Gevoelsmatig weten we al lang dat bloemen een positieve invloed hebben op de gemoedstoestand van mensen. De universiteit in Wageningen heeft dit inmiddels wetenschappelijk bevestigd. Uit hun onderzoek blijkt dat verse bloemen in de horeca zorgen voor een indicator van hoge kwaliteit. Verwaarloosde bloemen zorgen echter voor het tegenovergestelde. Bloemen beïnvloeden de wijze waarop men anderen beoordeelt positief en verminderen negatieve gevoelens. Heeft u dus een belangrijke vergadering te organiseren? Zet wat fraai bloemwerk op tafel.

Verse bloemen

Verse bloemen, passend bij de stijl van het bedrijf, leveren een verhoogd gevoel van welkom te zijn bij uw gast. Er is aandacht besteed aan het interieur en stijlvol gebonden bloemwerk wordt gezien als statussymbool. Dit geldt zeker voor internationale gasten, waarbij bloemen in het eigen land  vaak aanzienlijk kostbaarder zijn dan in Nederland. Heeft uw organisatie dagelijks bezoekers en behoort uw bedrijf tot het hogere segment? Dan is er geen twijfel mogelijk dat u verse bloemen op de balie heeft staan. Minimaal 1 keer per week laat u deze bloemen vervangen voor een vers exemplaar, omdat ieder bruin puntje in het boeket afbreuk doet aan de gewenste uitstraling. Zorg voor een abonnement bij een goede bloemist die in staat is op maandagmorgen de bloemen te vervangen. Zo heeft u meteen vanaf het begin van de week een vers boeket staan.

Voor ruimten waar u geen hooggeplaatste gasten ontvangt maar waar u wel graag een representatieve sfeer neer wilt zetten, kunt u eventueel ook hoogwaardig kunst bloemwerk toepassen.

Kunst bloemen

Kunstbloemen van een exclusief merk kunnen zo’n ongelofelijk goede uitstraling hebben dat u het minimaal moet aanraken om te kunnen bepalen of ze echt of kunst zijn. Dit zit hem o.a.  in de kleurstelling, de houdbaarheid van de kleuren, de antistatische eigenschap en dikte en soort materiaal. Veel kunstbloemen, gemaakt van zijden, kunnen gaan rafelen, verkleuren en stof aantrekken, waardoor ze een kunstmatige uitstraling krijgen. Ook moet er aandacht besteed worden aan de manier waarop bloemwerk gestoken/gebonden wordt. Kunstbloemen kun je in alle vormen buigen, maar als de echte variant van deze bloem niet in staat is om zich in alle bochten te wringen, zou ik dat met de kunstbloem ook niet aanraden, want dan valt de ‘echte’ uitstraling ook meteen te betwijfelen. Als u het goed wilt doen, let dan ook op het bloeiseizoen van de bloemen. Bloesem in de winter is namelijk wel bijzonder (vreemd) voor mensen die oplettend zijn. Het grote voordeel van kunst bloemen ten opzichte van echte bloemen is natuurlijk het prijsverschil. Niet als u iedere week een nieuw gebonden stuk zou wensen, maar wel als een stuk intern kan rouleren of u niet iedere week dezelfde gasten heeft en het enkele weken of maanden op dezelfde plaats mag staan. Als u een wekelijks boeket prijstechnisch vergelijkt met een per kwartaal te wisselen kunst boeket van goede kwaliteit, kunt u ongeveer € 1000,00 per jaar besparen.

Voor meer informatie over kunstzijde bloemwerk of het online bestellen van verse bloemen, kunt u kijken op www.bruinsma-hydro.nl

Bloemwerk met fruithout en kunst voorjaarsbloemen

Bekijk al het nieuws >