• di, 02/09/2021 - 00:00

Onze nieuwe collega Ivar

Dag Ivar, sinds kort ben jij onze nieuwste aanwinst in het onderhoudsteam. Wil jij je om te beginnen aan ons voorstellen?

Mijn naam is Ivar Sassen, opgegroeid in Mijdrecht. De taart van mijn 31e verjaardag zit nog in mijn mondhoek. 10 jaar geleden kreeg ik de kans om samen met mijn vriendin een huis te kopen in Uithoorn. Afgelopen juni hebben wij hier samen een prachtige dochter mogen krijgen.

 

Hiervoor was je werkzaam als hovenier, vooral buitenwerk dus. Waar is je interesse voor het werken in groen door ontstaan?

Mijn hele leven heb ik al te maken met groen. In mijn familie zitten veel kwekers en hoveniers. Op mijn 6e hielp ik al mijn oom die een eigen hoveniersbedrijf had. Het was voor mij vanzelfsprekend dat ik de hoveniersopleiding zou gaan doen. Dit vak heb ik meer dan 12 jaar met veel plezier mogen uitoefenen.

 

Wat is de reden dat je in plaats van buiten werken hebt gesolliciteerd naar werk in het binnengroen?

Het motto van de hovenier kent iedereen wel ‘trek de huiskamer naar de tuin’. Ik denk dat er andersom meer te behalen valt.

Betrek de natuur ook met de kantoren. Een groene werkomgeving werkt veel lekkerder natuurlijk!

 

Wat is voor jou, los van binnen of buiten werken, het grootste verschil tussen het hovenierswerk en het verzorgen van interieurbeplanting?

De natuur lost vaak zelf haar problemen op bijvoorbeeld: water gebrek? dan zoekt de plant met zijn wortels dieper. Luizen? Die eten de vogels wel op.

Bij interieurbeplanting zit dit wel anders. Nu is de plant volledig afhankelijk. Elk signaaltje moet ik zien op te merken.

 

Je bent nu enkele maanden werkzaam bij ons. Vertel eens, wat is de indruk van het werk tot nu en wat zijn zoal een paar leuke aspecten aan dit vak voor jou?

Er komt veel meer bij dit werk kijken dan gedacht word. Niet alleen maar planten water geven met een gieter.

Elke plant, elke locatie, elke klant is anders. ik moet ze alle 3 leren kennen. Hierbij zie ik natuurlijk een hele boel en maak ik van alles mee.

 

Heb jij zelf nog iets leuks aan te vullen op deze vragen wat je aan ons kwijt wilt?

Toen ik bij Bruinsma terecht kwam wist ik meteen dat ik hier voor langere tijd wil blijven. Iedereen word gewaardeerd, collega´s zijn sociaal en geïnteresseerd, ze helpen elkaar en staan voor elkaar klaar.

 

Dank voor je medewerking aan dit interview Ivar, we wensen je veel succes en hopen nog lang met jou in ons team te mogen werken!

Bekijk al het nieuws >