• do, 03/08/2018 - 00:00

Mos aan de wand in de entree

Het World Fashion Centre in Amsterdam heeft een compleet nieuwe entree gekregen. En Albelli wilde graag iets bijzonders doen in hun entree. Aan Bruinsma was de opdracht om voor beide bedrijven een idee uit te werken.

De muur achter de ontvangstbalie van het World Fashion Centre bleek zeer geschikt om met een natuurlijk materiaal als planten of mos op te werken. Het idee onstond om de bedrijfsnaam in mos tot uiting te laten komen. De bedrijfsnaam wordt hiermee op moderne en decoratieve wijze gecommuniceerd aan de bezoekers. Doordat de letters slechts enkele centimeters dik zijn, nemen ze weinig ruimte in beslag.

Albelli was op zoek naar iets imposants om hun grote entree extra sfeer mee te geven. Het idee onstond om een mosschilderij te maken met het logo erin. Het logo is eerst uit hout vervaardigd en op een houten plaat met frame gemonteerd. Daarna is het logo uit aluminium gesneden, op kleur gespoten en op het hout gemonteerd. De rest van het vlak is ingelegd met mos. Tevens is het dakje van de entree voorzien van plat- en bolmos en is kabelwerk weggewerkt met houtstronken. Als je nu vanaf de eerste verdieping op het dakje kijkt, sluit deze mooi aan bij de grasvlakken buiten. Dit geeft een mooi en rustig beeld.  

Bekijk al het nieuws >