• wo, 08/30/2017 - 00:00

Klimaatverbetering kantoor met waterwand

De aandacht voor het creëren van een gezonde werkomgeving groeit. Om goed te kunnen presteren, moeten mensen zich comfortabel voelen. Hinder van droge ogen en luchtwegen, hoofdpijn en concentratieproblemen zijn typische klachten van mensen die werken in een kantooromgeving waar het klimaat niet optimaal is. De oorzaak hiervan is vaak een te lage luchtvochtigheid, vervuilde lucht door o.a. printers, moeilijk te sturen airco systemen en ramen die niet open kunnen. Een waterwand kan een oplossing bieden voor het verbeteren van het klimaat in kantoor.

Effect waterwand op het kantoorklimaat

Stromend water verdampt en verdamping zorgt voor een verhoging van de luchtvochtigheid in een ruimte. Met een luchtvochtigheid van 50-70% voelen mensen zich het meest comfortabel. In sommige kantoren is 50% luchtvochtigheid al een hele uitdaging. Met een waterwand of waterobject is dit heel haalbaar. Als de luchtvochtigheid goed is, is er in de winter minder energie nodig om de omgeving op de juiste temperatuur te brengen en in de zomer minder energie om te koelen. Dit levert een kostenbesparing op!

Luchtverbetering door waterwand

Stromend water trekt stof en onaangename geuren uit de lucht vandaan. Met een waterwand kunnen bijvoorbeeld restaurantgeuren afgevangen worden, maar ook onaangename geuren waar bijvoorbeeld zorginstellingen soms mee te maken hebben.

Waterwand of waterobject

Waterwanden zijn er in variërende soorten. Het kan bijvoorbeeld een losstaande glasplaat zijn waar, vanuit een waterbassin onderin, water omhoog gepompt wordt om vervolgens langs het glas als een trage waterval omlaag te glijden. In plaats van glas kan het ook een sierstenen wand zijn, of een metalen gordijn. Dit kan in kantoorafmetingen, maar ook grootschalig voor bijvoorbeeld een atrium of winkelcentrum. Waterobjecten worden veelal gemaakt van steen en kunnen bijzondere vormen en kleuren hebben.

Wil je meer weten over waterwanden en –objecten? Lees hier meer informatie.

Op donderdag 5 oktober 2017 organiseert Bruinsma Natuurlijk het event Amazing Green Creations met als thema ‘How to create a healty and pleasant workspace’. Hier worden waterwanden en -objecten gepresenteerd en is er een keynote speaker over klimaatverbetering in kantoren met water en levend groen. Meld je hier aan.

Bekijk al het nieuws >