• ma, 10/05/2020 - 16:20

Is kerstversiering op de zaak dit jaar wel passend?

De meest gestelde vragen van onze kerstklanten de laatste maanden waren ‘Welke kerstversiering kunnen we het beste kiezen in deze Corona-tijd?’ en ‘Moeten we überhaupt wel kerstversiering doen nu er minder mensen op kantoor zitten en er nauwelijks klanten over de vloer komen?’ Hierover heeft het kerstteam van Bruinsma een duidelijke mening en natuurlijk ook leuke tips.

Tip 1

Heeft jouw organisatie het erg moeilijk doordat omzet weggevallen is en er wellicht ontslagen moeten gaan vallen? Dan is ons idee over het huren van kerstversiering heel helder: doe het niet, of doe het minimaal. Geen mooie kerstversiering in het pand dit jaar is goed uit te leggen als er banen op de tocht staan en iedereen zal dit begrijpen. Een hartverwarmende online kersttoespraak van de directeur en een mooie persoonlijke kerstkaart aan alle medewerkers thuis is dan wellicht een goed gebaar. Een paar schalen opgemaakt met kerstballen, deze hier en daar bij de koffiemachine plaatsen met wat gezellig verpakte koekjes erbij, is simpel, betaalbaar en geeft toch wat gezelligheid.

Tip 2

Als er geen banen op de tocht staan en de omzet is redelijk tot goed gebleven, laat dan de kerstversiering niet volledig achterwegen. Weinig mensen op kantoor en bijna tot geen klanten die het pand bezoeken? Laat die kerstboom in de entree dan achterwege, maar geef wel een welkom gevoel met een mooi kerststuk op de balie. Misschien geen kerstboom in een kantine die nauwelijks gebruikt wordt, maar bestel wat kleinere kerstboompjes of andere kerstdecoraties en verdeel die over de afdelingen waar wél gewerkt wordt. Zorg ervoor dat de mensen die niet thuis kunnen werken en soms op bijna lege afdelingen zitten geen treurig of eenzaam gevoel hebben als de dagen  donkerder en kouder worden. Je hebt budget over nu, stuur hiervan de thuismedewerkers een bijzondere kaart of kleine attentie om ook hun hart te verwarmen.

Tip 3

Een hartverwarmende sfeer kun je ook neer zetten met een ingetogen karakter. Denk eens aan een groepje mooi verlichte sneeuwkerstbomen met wat manden met houtstronken, sierlijke witte eekhoorns en grote witte bosuilen erin. Wat ijsschotsen en kunstsneeuw op de grond en voilà, een wintertafereel zonder bombarie en feestelijk karakter, maar wel heel fijn om naar te kijken.

Tip 4

Organiseer het ideale kerstteambuildingsproject en laat jullie sociale hart met kerst shinen. Vraag iedere medewerker om thuis of op kantoor een gezellige kerstkaart te schrijven voor iemand die wel wat extra aandacht kan gebruiken in de donkere maanden. Weten ze zelf niet iemand, vraag iets te schrijven aan een oudere dame/heer. Verzamel eerst alle kaarten in ‘Santa’s Mailbox’ op de zaak en hang ze daarna nog een week in jullie bedrijfskerstboom. Stuur of breng vlak voor kerst de door jullie team gemaakte kaarten naar de mensen waaraan ze geschreven zijn en/of bezorg ze bij het lokale zorgcentrum. ‘Met elkaar voor anderen’, bindt jullie als team en heeft een mooi sociaal karakter.

Tip 5

Saamhorigheid is belangrijker dan ooit nu. Huur een funny ‘kerst photobooth’ met bijvoorbeeld een opvallende kerstmanstoel, een grote sneeuwpop of een mooie arrenslee. Laat iedereen die op kantoor komt een selfie maken in de photobooth of fotografeer elkaar. Laat de thuiswerkers een creatieve selfie in kerstsfeer thuis maken. Plaats alle foto’s op jullie intranet of maak er een leuke collage van en stuur deze digitaal rond. Bedenk een mooie slogan die erbij past.

Tip 6

Gaan de kerstborrel en kerstversiering niet door dit jaar, nadat het bedrijfsuitje ook al kwam te vervallen? Zorg er dan voor dat als we deze moeilijke tijd achter de rug hebben en er weer meer mensen naar kantoor terugkeren, dat het kantoor er uitnodigend, fris en stimulerend uit ziet. Met  planten kun je ook een hartverwarmende sfeer maken binnen jouw organisatie.

 

Wil je nog meer van dit soort ideeën? Het Bruinsma-(kerst)team denkt graag met jullie mee!

Bekijk al het nieuws >