• ma, 02/08/2021 - 14:50

Kamerplanten houden niet van kou

Het is vandaag maandag 8 februari 2021 en Nederland is helemaal bedolven onder een dikke laag sneeuw. Voor jou misschien een prachtige dag om lekker met jouw sneeuwboots aan op pad te gaan om de mooiste wintertafelen te zien. Voor jouw kamerplanten is het een dag om vooral lekker binnen te blijven.

Kou gevat

Kamerplanten, wij spreken dan voornamelijk over kantoorplanten in ons vak, komen van oorsprong vaak uit tropische oorden en zijn niet gewend aan koude temperaturen. Op dit soort dagen, waarin de temperatuur zelfs onder het nulpunt komt, is het dan ook niet aan te raden om planten te verhuizen. Bij een temperatuur onder de 15 graden Celsius bestaat al een kans op kou schade. Dit kun je herkennen doordat de bladeren na het oplopen van een koudje snel bruin, grijs of zelfs zwart kleuren en afsterven. Zet jij jouw plant weleens buiten om hem even lekker af te spoelen en weer fris te laten ogen? Dat vindt jouw plant best fijn, maar niet als de gevoelstemperatuur onder die 15 graden komt. Ook planten die bij deuren of ramen staan die regelmatig open gaan op koudere dagen, lopen het risico om kou schade op te lopen.

Inpakken is de oplossing

Onder de 10 graden Celcius raden wij het af om planten naar buiten te brengen. Een enkeling kan er wel tegen, maar de meeste kantoorplanten lopen toch snel schade op. Zitten jullie met het kantoor net in een verhuisperiode en willen jullie graag de planten meenemen naar de nieuwe locatie? Dat begrijpen wij natuurlijk als geen ander. Een tip is dan om de planten goed in te pakken in bijvoorbeeld plastic hoezen en ze als laatste in de auto te zetten en ze zo snel mogelijk weer te verwennen met een warme omgeving. Op deze manier voorkom je bruine en zwarte bladeren aan de planten.

Risico op kou schade vermijden

Ben je er niet zo zeker van dat het verhuisbedrijf weet hoe ze op de juiste wijze jullie planten moeten verhuizen? Geen paniek, wij bieden graag een helpende hand met een auto die verwarmd kan worden, zodat jullie planten met genoeg comfort verhuisd kunnen worden en geen risico lopen om verkouden te worden en hieraan wellicht te bezwijken.

Bekijk al het nieuws >