• wo, 03/07/2018 - 00:00

Groen in Hotel Arena

In samenwerking met Sanne Schenk van TANK B.V uit Amsterdam heeft Bruinsma het groenontwerp mogen maken voor Hotel Arena in Amsterdam. Dit 'hotel-met-podium', gevestigd in een monumentaal pand is onlangs grondig verbouwd. Planten binnen en buiten maken een belangrijk onderdeel uit van de uitstraling. 

Hans Millenaar, accountmanager bij Bruinsma Natuurlijk, ging met Sanne Schenk in gesprek over dit buitengewone stadshotel.

'Sanne, Hotel Arena is door de jaren heen in Amsterdam een begrip geworden. Wat is het meest onderscheidende aspect ten opzichte van andere hotels?'

"Hotel Arena heeft 4 sterren, 139 kamers en is een ‘hotel-met-podium’ in een monumentaal pand uit 1886. Het is onlangs grondig verbouwd. Er is een heel nieuwe vleugel met Studio’s bijgekomen en de Patio is mooier dan ooit. Ook staat er een originele, gerestaureerde kapel, compleet met gebrandschilderde ramen. Deze stamt nog uit de tijd dat Hotel Arena een katholiek meisjesweeshuis was. Later werd de kapel een poppodium en het weeshuis een Sleep-in met slaapzalen en stapelbedden vol jongeren."

Met de verbouwing heeft het hotel zich op unieke wijze naar het Oosterpark gedraaid. Hotel Arena is een buitengewoon stadshotel met diepe wortels in Amsterdam en met haar voeten in het gras van het Oosterpark. In de groene beschutting van ons monumentale pand vieren we de contrasten die Amsterdam kleuren. Stimuleren we bijzondere ontmoetingen tussen gewone mensen en gewone ontmoetingen tussen bijzondere mensen. Zijn we de plek waar je eet, drinkt, werkt, slaapt, danst. Waar je praat en luistert, ontdekt en herkent, thuiskomst, uitgaat en grenzen verlegt.

'Uiteraard heeft het ook te maken met de ‘look and feel’ van het interieur. Hoe is deze stijl en inrichting ontstaan?'

"De stijl van het interieur voor Hotel Arena is voortgekomen uit de verplaatsing van de entree van de straat naar het (Ooster)park. De daarmee gepaarde nieuw gebouwde vleugels, aan beide zijden van de voormalige kapel, hebben volledig glazen puien en bieden een maximaal uitzicht op het park. Het interieur is als verbindende factor tussen binnen en buiten gekozen. De bestrating loopt letterlijk van buiten door naar binnen, de belijning van de architectuur loopt naadloos door en het groen van het park is binnen doorgezet. Een ‘natuurlijk’ interieur dat ‘natuurlijk’ aansluit op de omringende, groene wereld temidden van de bruisende stad. Ter onderstreping daarvan is het café/restaurant letterlijk ‘Park' genoemd." (www.hotelarena.nl

'Richt het hotel zich op een specifiek type hotelgast?'

"Hotel Arena is een écht Amsterdams bedrijf en waakt er dus voor om énkel hotelgasten te bedienen. We zijn er voor de Amsterdammer én voor de reiziger. Voor de toerist die van design en historie houd én voor de zakelijke gast onderweg naar een brainstormsessie. Een complete uitleg vind je hier." 

'Bruinsma heeft in samenwerking met Tank uit Amsterdam het hotel mogen voorzien van zeer divers en veel groen. Hoe belangrijk ia groen binnen en buiten voor hotel Arena?'

"De beplanting van Hotel Arena is een wezenlijk, essentieel onderdeel van het interieurontwerp. Behalve dat de verbinding met het park door het groen werd geoptimaliseerd hebben planten ook een rustgevende werking op de bezoeker waardoor het verblijf in Hotel Arena niet lang genoeg kan duren!"

Bekijk al het nieuws >