• di, 03/06/2018 - 00:00

Een sterk 'staaltje' vakmanschap

Innovatieve productietechnieken en echt vakmanschap zijn al 45 jaar de balangrijkste ingredienten voor het maken van de Superline, Alure, Stiel en Cortensyle collectie. Deze metalen plantenbakken zijn naast het standaard assortiment ook op maat gemaakt verkrijgbaar. 

Het maken van een technische tekening

Het begint allemaal bij de wens van de architect of projectinrichter. Het gewenste formaat wordt getoetst op maakbaarheid en vervolgens wordt er een gedetailleerde technische tekening gemaakt.

Het metaal knippen of snijden

Zodra de technische tekening akkoord is bevonden door de architect of projectinrichter, start het productieproces. Afhankelijk van de gewenste vorm, wordt het roestvrijstaal (RVS) of aluminium op maat geknipt of gesneden door middel van een watersnijmachine.

De delen aan elkaar lassen

De ronde vormen worden normaliter uit één geheel gemaakt. Het metaal wordt gewalst en daarna worden beide kanten aan elkaar gelast. De vierkante vormen zijn vaak opgebouwd uit twee delen, die vervolgens aan elkaar gelast worden. Het lassen gebeurt volledig automatisch.

Een op maat gemaakte bodem en een waterdichte coating aanbrengen

Na het lassen wordt de bodem op maat gefreesd en op de gewenst hoogte in de bak verlijmd. De binnekant krijgt een speciale coating tegen wortelzuren. Na het drogen wordt een waterdichte coating aangebracht. 

Het schuren, polijsten en borstelen

De buitenkant wordt behandeld voor een extra glad resultaat. Door schuren, polijsten en borstelen onstaat er een hoogglans effect.

In de gewenst RAL-kleur spuiten

De Stiel plantenbakken worden vervolgens in de juiste RAL of NCS-kleur gespoten met een hogkwalitatieve lak.

Installeren van wielen of een ring

Indien dat gewenst is worden de plantenbakken nog voorzien van wielen of een ring.

 

Bekijk al het nieuws >