• do, 11/16/2017 - 12:04

Biologisch afbreekbaar, duurzaam en milieuvriendelijk

Steeds vaker kiezen wij voor duurzame producten. Deze trend is ook duidelijk te zien wanneer wij kijken naar de plantenbakken die verkocht worden. Men kiest vaker voor plantenbakken die gemaakt zijn van gerecyclede of natuurlijke materialen. Een mooi voorbeeld daarvan is de serie Naturescast®.

Gemaakt van bosrestanten
De Naturescast® wordt handgemaakt van een gepatenteerd materiaal, waarbij men gebruik maakt van natuurlijke restanten zoals droge bladeren, dode takjes en boomschors. Deze materialen worden versnipperd en daarna verwerkt tot één substantie door middel van een geurloze verbinder op waterbasis. Het eindresultaat is een biologisch afbreekbaar, duurzaam en milieuvriendelijk materiaal.

Het ontstaan van Naturescast®
Tijdens één van de grote schoonmaakactiviteiten van onze Filipijnse leverancier, hadden de medewerkers een hoop plantaardig puin verzameld, wat bestond uit takjes en bladeren. Normaliter zou men deze materialen verbranden in een groot vreugdevuur, maar één van de oprichters, Cathy Delantar, had een beter idee. Zij wilde het materiaal gaan hergebruiken! Na ruim twee jaar onderzoek en experimenteren is de serie Naturescast® tot stand gekomen en gelanceerd tijdens een tentoonstelling in Frankfurt. In 2015 won het materiaal de Gold Invention Award tijdens de International Exhibition of Inventions in Genève, Zwisterland.

Bekijk al het nieuws >