Moswanden

Met mossen kun je wanden bekleden. Een moswand op kantoor brengt een mooi gevoel van natuurbeleving. Door met verschillende soorten mos, zoals platmos, bolmos of met rendiermos te werken, kun je een waar kunstwerk van mospanelen creeren. Daarentegen is een ‘veld’ van één soort mos modern, zoals rendiermos, wat in veel kleuren leverbaar is. Als platmos, rendiermos en bolmos met elkaar gecombineerd worden, kan er een fraaie dieptewerking ontstaan, zie onder de tekst de projectfoto Studio Green Creations Centre.

Over het algemeen wordt het mos aangebracht op een houten plaat, welke vervolgens tegen de wand geïnstalleerd wordt. De randen kunnen ook met mos afgewerkt worden, of met een lijst. Voor grote oppervlakten worden meerdere platen gebruikt. De naden worden op locatie netjes met de hand afgewerkt, zodat het toch één geheel wordt.

Het mos is geïmpregneerd en leeft niet meer, maar heeft wel die uitstraling. Water geven en verzorging ervan is niet nodig. Een ander voordeel is dat een moswand op kantoor geluiddempend werkt. En de moswand prijs? Die valt reuze mee!

Wat denk je van jouw bedrijfslogo in mos? Of een moswand op kantoor met een mooie tekst van mos? Bruinsma heeft een eigen mos atelier waarin maatwerk mospanelen, moswanden voor op kantoor en moswanden met figuren worden gemaakt. Als je op diverse punten van de moswand kunstbeplanting en/of hout integreert, kun je een jungle achtig effect in het interieur maken. Kortom, of je nu voor modern, hip, landelijk of jungle gaat, mos (rendiermos), is een dankbaar natuurlijk product met veel mogelijkheden.

Heb je een bijzonder idee of wil je van ons een creatief idee voor moswanden ontvangen? Stuur ons een foto met de afmeting van de wand en wij bedenken daar een mooi mos ontwerp voor. Ook als je meer wilt weten over de prijs van een moswand. Neem dan contact op met Eva Legez.

image 1

Mosmuren: alleen maar voordelen

Mosmuren hebben ongekende goede eigenschappen van Moeder Natuur meegekrgen als decoratiemateriaal.
Ze zijn onderhoudsarm, want 
  • ze hoeven geen water of speciale verlichting 
  • ze hebben geen plantenziekten
  • ze trekken geen insecten aan
  • ze hebben een lange levensduur

Mos geeft rust in ruimte

Een moswand zorgt voor rust in een ruimte. Geluidsgolven worden tegen het mos afgebroken, waardoor het algehele geluidsniveau in de ruimte lager wordt. Verder zorgt het natuurlijke element voor rust in het hoofd en voor een aangenaam vertrouwelijk gevoel.
Wil jij weten wat er nog meer mogelijk is met mos in jouw werkomgeving of weet je al jouw ideale mosmuur Vul het contactformulier in. Of stuur ons foto’s van de aan te kleden wand met jouw wensen en we gaan vrijblijvend creatief voor je aan de slag met een voorstel. 

Verschillende soorten moswanden

Moswanden kunnen worden samengesteld van diverse soorten mos. De meest gebruikte mossoorten zijn platmos (lappenmos), bolmos (kussentjesmos) en rendiermos (Noors- of IJslands korstmos). Iedere mossoort heeft haar eigen structuur (verfijnd, strak of juist wat lossig) en kan ook weer in diverse kleuren (niet alleen in groen) worden uitgevoerd.  De combinatiemogelijkheden voor een moswand zijn eigenlijk ontelbaar. Moswanden zijn daardoor voor elke gewenst patroon mogelijk, die we op maat kunnen samenstellen. Natuurlijk adviseren we u graag.
Bolmos

Bolmos

Dimidium

Dimidium

Mossenmix

Mossenmix

Platmos

Platmos

Urban mos

Urban mos

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag een vrijblijvende offerte aan via ons contactformulier. Wij zullen samen met u alle mogelijkheden doorspreken en bekijken wat het beste bij uw wensen past!

Offerte aanvragen
Mos_circel_1