Mosmuur

Mosmuur

Heb je weleens een muur volledig met mos bekleed gezien? In tropische landen zie je weleens mossen tegen wanden op groeien en natuurlijk ken je de mosbedden in het bos wel. Maar stel je eens een hele muur van mos in een kantooromgeving voor. Ineens verandert de dynamiek in de ruimte als er een of meerdere wanden met mos bekleed zijn.

Een stukje verwondering zal deze vorm van natuur je zeker ontlokken.

Rust in de ruimte

Een van de eigenschappen die een mosmuur heeft, is dat het zorgt voor rust in een ruimte.
Geluidsgolven zullen door weerkaatsing tegen het mos afgebroken worden, waardoor het algehele geluidsniveau in de ruimte lager wordt. Verder zorgt zicht op een element uit de natuur voor rust in het hoofd van de mens. Dit komt omdat de mens van oorsprong een onlosmakelijke verbinding met de natuur heeft en zich hiermee dus vertrouwd voelt.

Creatief met mos

Wil je niet de hele muur met mos bekleed hebben, maar wel werken met figuren van mos, dan zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Denk aan o.a. teksten in mos, cirkels, vlakken en banen. Er zijn verschillende soorten mos, zoals platmos, rendiermos en bolmos, welke in natuurlijke kleuren, maar ook in felle tinten leverbaar zijn. Door mos te combineren met planten, kun je jungle achtige sferen maken of juist stijlvol met houtelementen afwisselen. Ook met jouw bedrijfslogo kunnen er creatieve dingen gedaan worden in combinatie met mos. Denk aan het logo in strak hout of RVS op een achtergrond van mos. Hiermee kun je een stijlvolle en duurzame uitstraling neerzetten.

Verzorging

Mos is geïmpregneerd en heeft hierdoor geen water of voeding nodig. Een moswand is qua onderhoud veel makkelijker dan bijvoorbeeld echte planten tegen de muur. Tevens kan het in een ruimte met beperkt licht of helemaal geen licht zorgeloos functioneren.

Informatie over mosmuren

Meer informatie
Wil jij weten wat er nog meer mogelijk is met mos in jouw werkomgeving of weet je je ideale mosmuur al? Vul het contactformulier in, dan nemen we contact met je op. Of stuur ons foto’s van de aan te kleden wand met jouw wensen en we gaan vrijblijvend creatief voor je aan de slag met een voorstel.

 
Bezoek ons
Wij ontvangen jou graag in ons Green Creations Centre
visite
Wij komen graag
bij jou langs
contact
Je kan ons altijd
bellen of mailen
brochure
Download een van
onze brochures