Kantoorbeplanting voor elk interieur

Kantoorbeplanting

Soms kom je binnen bij een bedrijf en dan bekruipt je meteen een gevoel van ‘hier zou ik niet willen werken’. Uiteraard wil een werkgever juist het tegenovergestelde bereiken. Een kantoor met een prettige uitstraling en een gezond werkklimaat zorgt voor meer aantrekkingskracht en behoud van medewerkers. Uit onderzoek blijkt dat kantoorbeplanting een heel positief effect heeft op het welzijn van mensen. Mensen die zich goed voelen in hun werkomgeving presteren beter en zijn minder vaak ziek.

De kracht van kantoorbeplanting

De mens is onlosmakelijk verbonden met de natuur. Dat is dan ook de reden dat mensen zich meer op hun gemak voelen als er elementen uit de natuur aanwezig zijn in hun omgeving. Kantoren worden dan ook steeds meer ingericht volgens ‘biophilic design’, wat betekent dat bij de inrichting zo veel mogelijk gewerkt is met organische vormen en materialen, kleuren uit de natuur en bij voorkeur echte planten. Planten geven naast een comfortabel gevoel ook zuurstof af, halen schadelijke stoffen uit de lucht, verhogen de luchtvochtigheid en kunnen geluid reduceren. Het voordeel hiervan is dat mensen minder snel last hebben van hun luchtwegen of droge ogen, langer fit blijven en meer concentratievermogen hebben. Kortom, planten op kantoor zijn een waardevolle investering.

Welke planten zijn geschikt?

Vooral tropische planten zijn geschikt voor kantoren of andere binnenruimten. Planten hebben vooral licht en water nodig om te kunnen leven. Door een groenplan door ons Green Creations Centre op maat te laten maken, weet je zeker dat de juiste planten voorgesteld worden bij variërende lichtsituaties. Bij het raam is een andere plant nodig dan in een vergaderkamer waar soms weinig licht is. Ook de maat van de plantenbak is belangrijk voor de hoeveelheid water die de plant nodig heeft. Sommige planten staan graag wat langer droog en andere planten lusten wel een flinke borrel.

Meer informatie over kantoorbeplanting

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van kantoorbeplanting in jouw werkomgeving? Vul het contactformulier in en wij bellen jou voor meer informatie. Als je wilt, kunnen we vrijblijvend een groenvoorstel op maat voor je maken.

Meer informatie over kantoorbeplanting

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van kantoorbeplanting in jouw werkomgeving? Vul het contactformulier in en wij bellen jou voor meer informatie. Als je wilt, kunnen we vrijblijvend een groenvoorstel op maat voor je maken. 
 
Bezoek ons
Wij ontvangen jou graag in ons Green Creations Centre
visite
Wij komen graag
bij jou langs
contact
Je kan ons altijd
bellen of mailen
brochure
Download een van
onze brochures