Hydrocultuur en hydroplanten, wat is het precies?

Bij hydrocultuur groeien de wortels van de planten tussen korrels van klei. Het allerbelangrijkste verschil tussen deze korrels en 'gewone aarde' is dat de hydrokorrels water en voeding geleidelijk (dus niet in een keer) afgeven aan de wortels van de planten.

Hydrocultuur wordt ook toegepast in de groenteteelt bij bijvoorbeeld sla en tomaat. Maar zeker ook bij kantoorplanten. Elke hydrocultuurplant is eerst een gewone aarde plant geweest die gewoon in de aarde groeit. Daarna worden de planten omgekweekt naar hydroplanten.

Er is geen uiterlijk verschil tussen een gewone aarde plant en een hydrocultuurplant, de planten zien er hetzelfde uit. Het verschil zit hem in de potten en de inhoud van de potten. Een hydrocultuurplant neemt genoegen met een kleinere pot omdat de wortels van de hydrocultuurplanten recht naar beneden groeien op zoek naar water en voeding.

Voordelen van hydrocultuurplanten op kantoor:

  • minder onderhoud; vaak volstaat een watergift van 1x per maand
  • door watermeter is correctie hierop altijd mogelijk
  • wortels krijgen altijd voldoende zuurstof dankzij hydrokorrels
  • schoon en zuiver (geen kans op ziektekiemen)
  • geen last van beestjes die zich in aarde nestelen
  • planten leven langer

Wat kost Hydrocultuur?

Bij Bruinsmanatuurlijk kunt u hydrocultuurplanten kopen. Hydrocultuur planten zijn voordeliger op lange termijn. Hydrocultuur is iets duurder in aanschaf ten opzichte van een gewone grondplant maar op lange termijn goedkoper, omdat de planten in het algemeen sterker zijn en daardoor een langere levensduur hebben.

Hydrocultuurplanten onderhoud

Bruinsmanatuurlijk heeft al jarenlang ervaring als het gaat om hydrocultuurplanten voor kantoor. Met deze ervaring maken wij graag voor u een mooi en exclusief plantenplan voor het kantoor inclusief potten en inclusief onderhoud. U kunt daarbij kiezen voor hydrocultuurplanten kopen of huren, maar ook daar adviseren wij u graag in. Voor u betekent dit mooie planten zonder zorgen want ook het onderhoud verzorgen wij voor u.

Neem contact met ons op.