Verhoog je bedrijfsrendement

Medewerkers die gezond zijn en zich comfortabel voelen presteren beter en dat verhoogt het bedrijfsrendement voor de organisatie waarvoor ze werken. Per slot van rekening is een groot deel van de kosten van een organisatie personele kosten. Investeren in groen betekent dus ook dat het zichzelf weer terugverdient. Op deze Infographic kun je zien wat groen zoal voor mensen doet. 
Uit onderzoek van Wageningen Environmental Research in samenwerking met Fytagoras en een aantal instellingen en bedrijven blijkt:
 
Luchtvochtigheid

Luchtvochtigheid: Ruimten die voorzien zijn van planten hebben gemiddeld een hogere luchtvochtigheid dan ruimten zonder planten. Dit verschil is gemiddeld zo’n 5%. In de wintermaanden kan dit verschil zelfs oplopen tot 17% verbetering. Bij een hogere luchtvochtigheid hebben mensen minder snel last van de luchtwegen en ogen.

Thermisch comfort

Thermisch comfort: Wanneer er planten in een werkruimte staan, ervaren mensen de omgevingstemperatuur minder snel als te warm of te koud.

Aantrekkelijker

Aantrekkelijker: Wanneer een werkruimte is voorzien van planten, bloemen en/of mossen beoordelen mensen de plek als aantrekkelijker. Dit maakt tot wel 26% verschil in beleving. 

Gemoedstoestand

Gemoedstoestand: Het gevoel van welzijn van mensen ligt hoger in een ruimte waar de natuur aanwezig is. 

Tevredenheid over functioneren

Tevredenheid over functioneren: Werknemer en werkgever zijn meer tevreden over het eigen functioneren en over dat van de werknemer als de werkruimte voorzien is van beplanting. 

Minder ziekteverzuim

Minder ziekteverzuim: Als mensen werken in een ruimte die voorzien is van natuurlijke producten zoals planten, bloemen en mossen, melden zij zich gemiddeld 1,6 dag per jaar minder ziek. 

Bezoek ons
Wij ontvangen jou graag in ons Green Creations Centre
visite
Wij komen graag
bij jou langs
contact
Je kan ons altijd
bellen of mailen
brochure
Download een van
onze brochures