Een top team is goud waard. Waarom zou ik bij jou willen werken?

Weten jullie de juiste mensen aan te trekken en te behouden?

Overal worden medewerkers gevraagd. De werkeloosheid ligt momenteel lager dan vóór de crisis. Hoe zit het bij jouw organisatie? Weten jullie de juiste mensen aan te trekken en te behouden? Als The War for Talent gevoerd moet worden, dan heb je een sterke Employer Value Proposition nodig. Door onderzoek onder medewerkers uit te voeren, of uit te laten voeren, weet je wat mensen drijft om voor jouw organisatie te kiezen. Een hoog salaris, goede arbeidsvoorwaarden en een eigen parkeerplek in de stad zijn onder jonge mensen lang niet meer de belangrijkste drijfveren.

Dat een organisatie een steentje bijdraagt aan positieve ontwikkelingen in de maatschappij, onderneemt met respect voor mens, milieu en dier, een goede work-life balance garandeert en een gezonde en inspirerende werkomgeving biedt, zijn eerder punten die hoog scoren onder deze doelgroep, blijkt uit diverse onderzoeken.

Een gezonde en inspirerende werkomgeving
Als we eens dieper ingaan op de werkomgeving die je als organisatie biedt aan jouw medewerkers, dan zijn er een aantal zaken die van belang zijn. Vaak gehoorde zaken waar medewerkers veel waarde aan hechten zijn; afwisseling in werkhouding (sta-zit mogelijkheden), werkplekken met privacy, werkplekken met beperkte geluidsoverlast, in- en ontspanningsruimten (sport versus meditatie) en meeting points met goede (gezonde) horeca faciliteiten. Dit zijn zaken die grote bedrijven gewoon al goed voor elkaar moeten hebben, om kans te maken op het binnen halen en houden van talent.

Gaan we een stapje verder, dan willen we ook weten of de kwaliteit van de lucht waarin we ons uren per dag bevinden wel bevorderend, of minimaal niet schadelijk is voor onze gezondheid. Het is met klimaatsensoren relatief eenvoudig te meten hoe het gesteld is met de VOS-waarden, CO2, de relatieve luchtvochtigheid en de temperatuur. Door de gemeten data te analyseren zijn de knelpunten snel inzichtelijk en kunnen met soms kleine aanpassingen al grote verschillen bereikt worden.

Kracht van de natuur
Wist je bijvoorbeeld dat planten in staat zijn om schadelijke stoffen van bijvoorbeeld printers af te breken en dat de verdamping van water door de plant de luchtvochtigheid kan verhogen? Mos bijvoorbeeld, waarmee je hele wanden kunt bekleden, hebben een reducerende werking op geluidsgolven. Met groen en water kun je invloed uitoefenen op het klimaat in een pand. Daarnaast hebben elementen uit de natuur ook een stress verlagende invloed, omdat mensen zich sneller comfortabel voelen in een omgeving waar natuur aanwezig is. Geïrriteerde ogen en luchtwegen en hoofdpijnklachten verminderen, concentratie verhoogd. Oftewel, mensen voelen meer comfort en gaan beter presteren. Op jaarbasis kan dit goud geld opleveren als het om veel dure arbeidskrachten gaat.

Wellicht is je opgevallen dat je met planten, mossen, houtelementen en andere natuurlijke materialen zeer verrassende dingen in het interieur kunt doen? Dan heb je naast het gezonde aspect van groen ook nog een ware eyecatcher die medewerkers en bezoekers een grote glimlach weet te ontlokken. En die toegevoegde waarde, zou net het verschil kunnen maken.

Meten is weten
Wil jij in jouw organisatie de volgende stap maken om de belangrijkste waarde van het bedrijf, talentvolle medewerkers, een gezonde en inspirerende werkplek te bieden? Heb jij al heel veel goed geregeld hierin, maar zouden de puntjes nog op de i kunnen? Wil je meten, weten, verbeteren en verrassen? Kijk dan even op Bruinsma Natuurlijk en maak een vrijblijvende afspraak voor een inspiratiesessie.
Meer weten, neem contact op met ons
contact
U kunt ons altijd
bellen of mailen