Derde generatie aan het roer bij Bruinsma Natuurlijk

Fam Bruinsma

Waar Bruinsma Natuurlijk in 1957 begon als tuincentrum in Aalsmeer, staat het familiebedrijf nu, 65 jaar later, bekend als toonaangevend interieurbeplanter voor het bedrijfsleven, gevestigd in De Kwakel. Onlangs hebben Rinze en Tilly Bruinsma, de tweede generatie van de familie Bruinsma, het stokje volledig overgegeven aan hun dochter Helga Bruinsma.

De sterk stijgende vraag naar levende beplanting om werkplekken gezonder, gezelliger en inspirerend te maken zorgt voor een vliegende start voor Helga en het team, waar de familie al jarenlang op kan bouwen. ‘Ondanks dat we al 65 jaar planten verkopen, zien we dat levend groen meer dan ooit omarmt wordt. Dit motiveert ons enorm om innovatief bezig te blijven. We staan aan de vooravond van een nog mooier groen avontuur’, aldus de nieuwe directeur. Op donderdag 14 april organiseert Bruinsma Natuurlijk een feestelijk afscheid van Rinze en Til, voor klanten en leveranciers.

Veel geleerd

‘Sinds 2000 ben ik al werkzaam in het bedrijf en heb dus lange tijd de kneepjes van het vak mogen leren van mijn ouders en onze vakmensen’, aldus Helga Bruinsma. De 45-jarige onderneemster geen ‘groene’ opleiding gedaan, dus kennis van planten heeft ze gaandeweg op moeten doen. ‘Niet dat ik nu hele groene vingers heb, zegt ze lachend, maar daar hebben we goede vakmensen voor in het bedrijf. Het ondernemen zat Helga altijd al in het bloed, dus heeft ze voor een economische opleiding gekozen.

‘Het werken met mijn ouders heb ik altijd heel leuk en leerzaam gevonden. We hebben elkaars kwaliteiten goed gezien en benut en mijn ouders zijn altijd met de tijd meegegaan.’ Zij hebben ervoor gezorgd dat er een sterk bedrijf staat met een trouwe kring aan klanten en medewerkers. Mooier kun je niet beginnen, toch? aldus de trotse dochter.

Groenontwikkelingen

Planten in de woon- en werkomgeving zijn populairder dan ooit. De rust die de natuur uitstraalt, de zuurstof die het geeft en de klimaatverbetering die het levert in gebouwen worden door steeds meer mensen ingezien. Dit nog los van de creativiteit die je met groen in het interieur kunt brengen, zoals met plantenwanden, moswanden en bijvoorbeeld hangend groen of plant-meubelcombinaties. Een gezonde en inspirerende werkplek is wat iedereen wil en waar iedereen zich beter bij voelt.

Het Green Creations Centre wat Bruinsma heeft om met o.a. klanten, projectinrichters, vastgoedbeheerders en architecten groenplannen te maken, biedt dan ook veel inspiratie en innovaties voor het vergroenen van de werkomgeving. ‘In ons Green Creations Centre laten we mensen ervaren wat groen letterlijk met je doet en daar krijgen we alleen maar positieve reacties op, aldus Helga.

De toekomst

Voor de toekomst ziet het team van Bruinsma Natuurlijk het zonnig in. De ontwikkelingen in het groen gaan hard en er is nog heel veel te doen. Technologie, bouwkunde en groen smelten steeds meer samen. Het werken in het groen biedt dus voor jonge mensen die met groen willen werken en een brede uitdaging zoeken veel mogelijkheden. Rinze Bruinsma neemt dan ook alleen als directeur afscheid, maar zal nog enige tijd betrokken blijven bij het bedrijf om mee te denken bij de innovaties en jonge mensen de fijne kneepjes van het vak bij te brengen.


Helga
contact
U kunt ons altijd
bellen of mailen